Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στο πλαίσιο της 24ως γενικής απεργίας που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Όλοι μαζί» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έμπροσθεν του διοικητηρίου Σερρών




«Όλοι μαζί», με αυτό το σύνθημα το Εργατικό Κέντρο Σερρών καλεί τους Σερραίους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις έντεκα το πρωί έμπροσθεν του διοικητηρίου, στο πλαίσιο της 24ως γενικής απεργίας που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ।


Ο κ। Άλκης Απιδόπουλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σερρών στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε κάλεσε τους Σερραίους να πάρουν μέρος στην απεργία και να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας.


«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη γενική απεργία। Τα μέτρα που υιοθετείκαι εφαρμόζει η κυβέρνηση οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Όλοι μαζί με ενότητα μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Απιδόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Απαιτούμε να απορριφθούν οι καταστροφικές και αδιέξοδες συνταγές μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και κατάργησης των ΣΣΕ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας γιατί αυτό είναι και άδικο αλλά και ένα μεγάλο ψέμα. Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για την κοινωνία και την οικονομία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά τις συνταγές εξαθλίωσης των πολιτών, τις συνταγές ενίσχυσης των κερδών και προνομίων των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Η Τρόικα και οι νεοσυντηρητικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αδιαφορούν προκλητικά για τις καταστροφικές συνέπειες των «οδηγιών» τους. Η κυβέρνηση οφείλει να πει ένα μεγάλο «Όχι», σ΄ αυτούς τους κλιμακούμενους εκβιασμούς, να αναζητήσει λύσεις στην κατεύθυνση πάταξης της παραοικονομίας, της φοροκλοπής των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και της φορολόγησης των προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων».


Από την πλευρά του ο κ. Αβραάμ Βούλτσιος, πρόεδρος νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Σερρών τόνισε με έμφαση πως όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σ’ απόγνωση।


«Όσο θα συνεχίζονται οι πολιτικές του μνημονίου, όσο θα λαμβάνονται μέτρα χωρίς τη σύνεση των πολιτών, τόσο θα βρισκόμαστε και εμείς στους δρόμους। Καλούμε όλη τη σερραϊκή κοινωνία να παραβρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση όπου θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας, οι διεκδικήσεις μας είναι κοινές, είναι δίκαιες. Με την περικοπή κόβουν και το μέλλον των νέων,. Οι εργαζόμενοι και από τον ιδιωτικό και από το δημόσιο τομέα βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει η χώρα. Οι ευθύνες είναι άλλου και όλοι μας ξέρουμε ότι μεγάλη υπαιτιότητα έχει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Πρέπει και από τις Σέρρες να ακουσθεί η φωνή μας και στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες, όπου είναι το κέντρο των αποφάσεων».


Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:


-Την απόκρουση του κύματος των απολύσεων και της ανεργίας, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας।


-Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών।


-Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με άμεση προτεραιότητα την επιχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης।


-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης, προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση।


-Την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό και ισχύ όλων των ΣΣΕ σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και τις επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου।


-Την απόκρουση και ακύρωση των διαθέσιμων, της εκ περιτροπής εργασίας και της κάθε είδους και μορφής ελαστικής απασχόλησης।


-Τον αυστηρό έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία κάθε εργοδοτικής εκβιαστικής συμπεριφοράς, που καταπατά και περιφρονεί τα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων।


-Την απόκρουση κάθε πρότασης και προσπάθειας περικοπής και ανατροπής των επικουρικών συντάξεων και της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων।


-Την αντιμετώπιση και πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά। Το πάγωμα των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.


-Τη θέσπιση του θεσμού του Εργατοδικείου για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση και ικανοποίηση των απαιτήσεων και διεκδικήσεων των εργαζομένων।


-Τη διασφάλιση του δημοσίου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών και αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο.


Ειρήνη Παπαδάκη


ΠΗΓΗ :www.e-simerini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: