Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

"ΟΧΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ

Οι Σερραίοι εργαζόμενοι , συνταξιούχοι , έμποροι, το πρωί τηςΤετάρτης 23 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ , της ΓΣΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, βροντοφώναξαν:

«Δεν είναι δικό μας το χρέος και τα ελλείμματα। Όχι στις αντεργατικές πολιτικές»





Μεγάλη, με παλμό και ζωντάνια, η συμμετοχή των Σερραίων στις τρεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης

«Δεν είναι δικό μας το χρέος και τα ελλείμματα . Όχι στις αντεργατικές πολιτικές» βροντοφώναξαν οι Σερραίοι εργαζόμενοι , συνταξιούχοι , έμποροι, το πρωί της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ , της ΓΣΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών .

Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Σερρών ,μία στην πλατεία Κρονίου , μία μπροστά στο διοικητήριο και μία στην πλατεία Ελευθερίας . Η συμμετοχή των Σερραίων και στις τρεις συγκεντρώσεις ,αναφορικά με προηγούμενες συγκεντρώσεις ήταν μεγάλη , με παλμό και ζωντάνια.

Συγκέντρωση Εμπορικού Συλλόγου Σερρών

Με το σύνθημα «κλείνουμε μόνο σήμεραγια να μην μας κλείσουν για πάντα»τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου τους ,έκλεισαν τα καταστήματά τους και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κρονίου. Μαζί τους στην συγκέντρωση τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών , οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μέλη του Αγωνιστικού Συντονιστικού Εργαζομένων και μέλη της ΟΕΒΕΣ Μετά τους χαιρετισμούς και την ανάγνωση του ψηφίσματος , ενωμένοι σε πορεία κατευθύνθηκαν προς το διοικητήριο όπου ήταν ο χώροςσυγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ

Μπροστά στο διοικητήριο ήταν η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ . Από τους συγκεντρωθέντες ακούστηκαν πολλά μηνύματα κατά του μνημονίου και της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης . Μετά τους χαιρετισμούς και την ανάγνωση του ψηφίσματος ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ

Στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ . Συνταξιούχοι ,εργαζόμενοι ,φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν και φώναξαν «όχι στις θυσίες ,καμιά θυσία για την πλουτοκρατία ,ξεσηκωμός όλοι στους δρόμους». Μετά τους χαιρετισμούςακολούθησε πορεία από τους συγκεντρωμένους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης .

Άλκης Απιδόπουλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σερρών

«Σήμερα απεργούμε και αντιδρούμε στα σχέδια των Βρυξελλών,των τοκογλύφων οι οποίοι προτείνουν με το μνημόνιο την ανταγωνιστικότητα ενώ μας φέρανε σε μεγάληύφεση ,αυξάνεται η ανεργία ,αυξάνεται η φτώχεια και η κοινωνία πάει σε εξαθλίωση . Απαιτούμε από την κυβέρνηση ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής ηοποία θα ενισχύει την απασχόληση και το εισόδημα και θα διασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα .Η σημερινή απεργία είναι σημαντική θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει το μήνυμά της ότι δεν αντέχουμε άλλο πλέον και σε κάθε νομό η κινητοποίηση θα στείλει το μήνυμα της . Δεν είμαι ευχαριστημένος από την συμμετοχή . Έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουν δυναμικό παρόν ,μόνο με δυναμική παρουσία μπορούμε να ανακόψουμε τις πολιτικές των τοκογλύφων των Βρυξελλών|»

Αβραάμ Βούλτσιος, πρόεδρος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Νομού Σερρών

«Θεωρώ ότι όσο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, μετά τα κελεύσματα και τις επιταγές του μνημονίου, τα οποία θα πλήττουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ,θα πλήττουν αποδοχές συνταξιούχων ,εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ,θα θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον της νεολαίας μας ,θα περικόπτουν δαπάνες για την υγεία ,την παιδεία, για την πρόνοια, εμείς πρέπει να βρισκόμαστε αγωνιστικά στους δρόμους. Καλούμε όλο τον κόσμο, όλη την κοινωνία να αντισταθεί σε όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, είναι μονόδρομος πλέον, την κρίση θα πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την έχουν δημιουργήσει. Είναι όλα υπό κατάρρευση ,θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας διότι το χρωστάμε στα παιδιά μας. Ικανοποιημένος δεν είμαι από την σημερινή συμμετοχή όπως και από τις προηγούμενες. Θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να βρεθούμε δίπλα στους συνδικαλιστικούς μας φορείς, δίπλα στους ανθρώπους που είναι μπροστάρηδες όλο αυτό το χρονικό διάστημα και οι οποίοι προσπαθούν να οργανώσουν την αντίσταση όλης της ελληνικής κοινωνίας και όχι μεμονωμένα συμφέροντα κάποιων κλάδων».

Αναστάσιος Ρούσσος, πρόεδρος ΟΕΒΕΣ

«Η ΟΕΒΕΣ ,δεν μπορούσε να συμμετέχει για τον λόγο ότι δεν υπάρχει διοίκηση στο τριτοβάθμιο όργανο γιατί κάναμε εκλογές την Κυριακή . Θέσαμε θέμα γιακινητοποιήσεις αλλά δεν πήραμε απάντηση αλλά εμείς έχουμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προέδρους ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις και μάλιστα το δήλωσα και στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ότι η ΟΕΒΕΣ στηρίζει αυτή την προσπάθεια μόνο που λυπόμαστε που δεν συμμετέχουμε ενεργά όμως είμαστε δίπλα στον επαγγελματία και στον έμπορο . Πολλά καταστήματα που ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας είναι κλειστά όπως τα κρεοπωλεία α, τα αρτοποιεία α, τα στεγνοκαθαριστήρια ,καισυμμετέχουν στην κινητοποίηση . Δυστυχώς η συμπεριφορά του τριτοβάθμιου οργάνου –ΓΣΕΒΕ- είναι απαράδεκτη γιατί δεν συμπαραστέκεται σε άλλα τριτοβάθμια όργανα όπως ΑΔΕΔΥ καιΓΣΕΕ ,τα προβλήματα είναι κοινά και όλοι μαζί να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις .Τα πράγματα δεν πάνε καλά ,καθημερινά καταστήματα κλείνουν».

Νίκος Βαγενάς, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σερρών

« Μετά το κάλεσμα που κάναμε για κλείσιμο των καταστημάτων η αγορά κατά 90% είναι κλειστή ,μόνο καταστήματα πολυεθνικά είναι ανοικτά αλλά και αυτά την ώρα της συγκέντρωση και της πορείας πιστεύω ότι θα κλείσουν . Είμαστε ευχαριστημένοι από το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά όχι από την συμμετοχή στην συγκέντρωση . Το μήνυμα μας είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι ενώ διασπασμένοι όχι».

Δήμητρα Μετόκη

ΠΗΓΗ :www.e-simerini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: