Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Όχι στο χαράτσι των 5€ στα νοσοκομεία - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Με επείγουσα εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιβάλλει στον κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα πρωινά εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τη νέα «ταρίφα» των 5 Ευρώ.

Το νέο αυτό χαράτσι έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων, όπως η επέκταση των απογευματινών ιατρείων, η δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία και η αποψίλωση των μονάδων υγείας από προσωπικό, με τα οποία αποδομείται ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της.

Οι πολίτες, για άλλη μια φορά, καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, που ήδη τις έχουν χρυσοπληρώσει μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων, διότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ αδυνατεί να μειώσει την «μαύρη τρύπα» στις δαπάνες των νοσοκομείων κι αυτό έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας σε σχέση με τις δημόσιες.

Ας μην ξεχνάμε πως στη χώρα μας οι πολίτες καταβάλλουν από την τσέπη τους ποσοστό συνολικής δαπάνης υγείας μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα συναγωνίζονται εκείνες των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ένα πλήρως ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας.

Η Ε. Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Σερρών ομόφωνα καταγγέλλει την ηγεσία του ΥΥΚΑ και την Κυβερνηση για τις ταχύτατες διαδικασίες εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας, αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος που θα έχει αυτή η πολιτική σε συνθήκες κρίσης και ραγδαίας φτωχοποίησης της κοινωνίας.

Φτάνει πια η εμπορευματοποίηση και η επιχειρηματική- κερδοσκοπική δράση στο χώρο της Υγείας και του φαρμάκου.

«Όχι στην κατάντια» των 5 ευρώ,

που θα πλήξει τους άπορους και ανασφάλιστους, τους γέροντες του ΟΓΑ τους χρόνιους ασθενείς αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, καταστρατηγώντας εμπράκτως το δικαίωμα όλων για δημόσιες, σύγχρονες, ποιοτικές και δωρεάν παροχές Υγείας.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν.Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: