Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση, στη διάλυση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. 

Οι συνεχείς περικοπές και οι περιορισμοί σε φάρμακα και παροχές, οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν ασύλληπτες και τραγικές συνέπειες για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, όλων των ειδικοτήτων, ακροβατούν καθημερινά, ανάμεσα στους δικαίως εξοργισμένους πολίτες, με καταρρακωμένο ηθικό, εξαιτίας τόσο των απαράδεκτων συνθηκών μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν, όσο και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα των μισθολογικών περικοπών.

Επίσης είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, αντί να αμείβεται με αξιοπρεπή τρόπο για τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξωθείτε σε επισχέσεις εργασίας και κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Πίσω από τις εικόνες χάους και ταλαιπωρίας βρίσκεται η πιο άθλια πολιτική, θύματα της οποίας είμαστε όλοι εμείς, πολίτες, εργαζόμενοι, πάροχοι και χρήστες υπηρεσιών Υγείας. 

Για τους παραπάνω λόγους η Ε.Γ. του Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών σε συντονισμό με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, τον Σύλλογο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Π.Ε. Σερρών και τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 και ώρα 09.00 π.μ.

μπροστά στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα παρεμβάσεων και δράσεων για τη διεκδίκηση και προστασία βασικών δικαιωμάτων στην υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υγειονομική φροντίδα,

Καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία – μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Π.Ε. Σερρών αλλά και όλους τους Σερραίους πολίτες, να συμμετέχουν  ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  

Αντιδρούμε στην συστηματική διάλυση του ΕΣΥ και ειδικότερα στην λειτουργική κατάρρευση του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Σερρών και του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας,

Διεκδικούμε ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό Σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η δύναμη είναι στα χέρια μας,
στη συμμετοχή, στη δράση, στον αγώνα


Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: