Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (7- 8- 2012)


Ανακοινώνουμε ότι πρόσφατα ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας εξέφρασε την πρόθεσή του να αποζημιώσει το μη ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών, των (8) Κέντρων Υγείας Σερρών και του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας  για την υπερωριακή απασχόληση, την απασχόληση κατά τις νύχτες, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και τις εφημερίες του λοιπού επιστημονικού προσωπικού, από τον μήνα Απρίλιο 2012 και μετά, με το ποσό των (57.587,50) € μηνιαίως, σε εφαρμογή σχετικών Υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν προεκλογικά. Επισημαίνουμε ότι τα προαναφερθέντα ασφαλή προγράμματα εργασίας εγκρίθηκαν από τον Διοικητή και πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο με τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων κατά μήνα (650) εργαζόμενοι, όπως και τα προηγούμενα έτη, με μηνιαίο κόστος  περίπου  81.000,00 €.  
Παραθέτουμε πίνακα της κατανομής των ανωτέρω δαπανών σε Νοσοκομεία της περιοχής μας και η αντίστοιχη δύναμη τους σε κλίνες, όπου γίνεται  αντιληπτή η εμφανής αδικία εις βάρος του Νοσοκομείου μας :
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Α
ΔΡΑΜΑΣ
«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΒΑΛΑΣ
ΚΛΙΝΕΣ
250
330
400
400
420
ΜΗΝΙΑΙΑ
ΔΑΠΑΝΗ

60.195 

64.233  

81.250 

57.587 

88.995 

Σας ενημερώνουμε ότι η δαπάνη για το έτος 2011 στο Νοσοκομείο μας ανήλθε στο ποσό 1.181.759,68 € και για το έτος 2012 ενέκριναν το ποσό των 691.050,00 € (57.587 € Χ 12 μήνες) δηλαδή μείωση 42 % !!! Εάν αποπληρωθούν τα ασφαλή προγράμματα με 81.000,00 € τον μήνα, η δαπάνη για το 2012 θα ανέλθει στις 972.000,00 € , μια μείωση λογική -18% σε σχέση με πέρυσι βάσει του νέου μισθολογίου. Ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης για να μας χορηγήσει στοιχεία της αντίστοιχης δαπάνης του 2011 στα προαναφερθέντα Νοσοκομεία, δυστυχώς όμως αρνήθηκε !!! Το γεγονός της ανισοκατανομής προκαλεί το αίσθημα της αδικίας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σερρών, των (8) Κέντρων Υγείας Σερρών και του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας.
Δημιουργείται επίσης πρόβλημα στον τρόπο αποπληρωμής (πως θα καταρτισθούν εκ των υστέρων προγράμματα με λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματοποιήθηκαν) ?
Υπάρχει έγγραφο από το Υπουργείο μας με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους Διοικητές των Υ.ΠΕ., αν διαπιστώσουν  προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων ευθύνης τους ή προκύψουν τυχόν ανισοκατανομές (με την προϋπόθεση βέβαια να ενημερωθούν σχετικά) να αποστείλουν έγκαιρα στοιχεία στο Υπουργείο μας, για την τροποποίηση των σχετικών αποφάσεων κατανομής. Δυστυχώς όμως ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας δεν καταδέχθηκε να ασχοληθεί με το πρόβλημα που δημιουργείται πρωτίστως στους συμπολίτες μας λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής στα προγράμματα μικρού αριθμού εργαζομένων που θα επηρεάσει προς το χειρότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και απλά θέλησε αμέσως να εκτελέσει τις αποφάσεις πιστός στο πνεύμα των περιστολών των δαπανών.
Εάν από τον Αύγουστο 2012 εφαρμοστούν μη ασφαλή προγράμματα με ωράρια που θα καλύπτουν δαπάνη μέχρι 57.587,50 €  αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να συμμετέχει πολύ μικρότερος αριθμός εργαζομένων, γεγονός που θα επηρεάσει προς το  χειρότερο  τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας (π.χ. στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Χειρουργείο, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τις Παθολογικές κλινικές το απόγευμα και την νύκτα εργάζονται (2) ή (3) νοσηλευτές ανά βάρδια και στις υπόλοιπες κλινικές (1) ή (2). Η μείωση του αριθμού θα καταστήσει προβληματικό τον τρόπο εργασίας τους  (αντιλαμβάνεστε στην Ορθοπεδική ή Παθολογική κλινική με (25) και (35) ασθενείς να εργάζεται (1) άτομο το απόγευμα και τη νύκτα ? ή στο Τ.Ε.Π. που συνωστίζονται τόσοι συμπολίτες μας, εάν εργάζονται μόνο (2) άτομα, η καθυστέρηση πόσο θα αυξηθεί ? με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία αυτών που προσέρχονται ?)     
Συμπολίτες και συνάδελφοι,
     Για τους λόγους που προαναφέραμε, οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο Σερρών, στα (8) Κέντρα Υγείας του ν. Σερρών και στο ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. Νιγρίτας (το μη ιατρικό προσωπικό), καταγγέλλουμε την αδιαφορία που επέδειξαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας και η Διοίκηση της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης στο πρόβλημα που δημιουργείται και  αναλαμβάνουμε  πρωτοβουλία,  ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας και να μας δοθεί η δυνατότητα να  εξηγήσουμε ότι η εμφανής ανισοκατανομή των προαναφερθέντων ωρών και  ποσών, δημιουργεί αγανάκτηση στους εργαζόμενους και το σημαντικότερο επηρεάζει προς το χειρότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους Σερραίους πολίτες. 
 
                                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: