Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΕΝΙΝΣ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (8/8/2012)

Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΝΣ στις 8/8/2012 που πραγματοποιήθηκε για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων μας το τελευταίο διάστημα (επίσχεση εργασίας, 48ωρη απεργία) κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
  • Εκτιμάμε ως θετικά τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων μας για τον εξής λόγο: Το Νοσοκομείο Σερρών είναι το μόνο νοσοκομείο που μέσα σε αυτή την επίθεση που εξαπολύεται από την κυβέρνηση στο χώρο της υγείας (αλλαγές εφημερίων, συγχωνεύσεις, απλήρωτη εργασία), όχι μόνο δεν υπόστειλε τη σημαία των κινητοποιήσεων παραπέμποντας στο Σεπτέμβριο, αλλά αντιθέτως τις κλιμάκωσε. Εκτιμούμε ότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να εγκριθούν τα επιπλέον κονδύλια για την αποπληρωμή των εφημεριών του 2ου τριμήνου του 2012.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό που λέει “ή υπογράφεις μειωμένα προγράμματα εφημερίας για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο και πληρώνεσαι εφημερίες μειωμένες κατά 30% ή δεν πληρώνεσαι τίποτα”. Ζητάμε το αυτονόητο, να πληρωθούμε αυτά που έχουμε δουλέψει. Δεν επαιτούμε. Δε ζητάμε τίποτα παράλογο.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κόντρα στις αλλαγές των εφημεριών που πραγματοποίησε η Διοίκηση κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας. Ζητάμε ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης. Στόχος μας παραμένει η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, δημόσιου χαρακτήρα και δωρεάν σε όλους.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
  1. Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας
  2. Συνεχίζουμε να προπαγανδίζουμε με κάθε τρόπο στο λαό των Σερρών τις συνέπειες της πολιτικής υγείας στο χώρο του νοσοκομείου. Εξηγούμε σε όλους τί σημαίνει συλλειτουργία κλινικών και τί σημαίνουν οι αλλαγές στα προγράμματα εφημερίας
  3. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ και όλες τις ενώσεις νοσοκομειακών ιατρών να βγουν από τη θερινή ραστώνη και να οργανώσουν σε όλη τη χώρα κινητοποιήσεις κόντρα στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και στην υποχρηματοδότηση στο χώρο της Υγείας
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
  • να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν.Σερρών
  • ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης με άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
  • δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: