Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ


Με επείγον έγγραφό του ο υπηρεσιακός υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ζητά από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις των Περιφερειών τον καθορισμό εκείνων των περιοχών που πληρούν κάποια κριτήρια ώστε να χορηγείται το επίδομα παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, στην προοπτική της κατάργησης του επιδόματος σε μια σειρά από περιοχές, μεταξύ των οποίων και στο Νομό Σερρών.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό απο τη σχετική εγκύκλιο, η υπηρεσιακή Κυβέρνηση συνεχίζει με βιασύνη, μια εβδομάδα μόλις πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών χωρίς καμιά κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, αλλά με μεγαλύτερο ζήλο, το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, στην εφαρμογή των μέτρων που προκύπτουν απο τα μνημόνια και έχουν ως στόχο την περαιτέρω περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Το επίδομα παραμεθόριου περιοχών βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης (Τροικάς) εδώ και ένα χρόνο και όπως φαίνεται έφτασε η στιγμή που θα περικοπεί στο σύνολο σχεδόν των δημοσίων υπαλλήλων του Ν. Σερρών (όπως και άλλων Νομών, πλην αυτών που περιγράφονται στην εγκύκλιο) συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο τις αποδοχές τους.

Θυμίζουμε πως ο Νομός Σερρών, όπως και άλλοι παραμεθόριοι Νομοί της χώρας, αντιμετωπίζει διαχρονικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης πολλών Δημοσίων Υπηρεσιών και για τον λόγο αυτό θεσμοθετήθηκαν ιδιαίτερα κίνητρα προσέλκυσης για μετατάξεις αλλά και συγκράτησης ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων σε αντίστοιχους φορείς.

Η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα επιφέρει άμεσα αρνητικότατες συνέπειες και στην τοπική αγορά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Νομός Σερρών είναι ήδη ο Νομός με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, με έντονο δημογραφικό πρόβλημα και μεγάλο ποσοστο των μονίμων κατοίκων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς είναι ο προτελευταίος της χώρας σε ΑΕΠ.

Καλούμε όλους τους Πολιτικούς φορείς του Νομού Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και όλους τους εργαζομένους σε κοινό αγώνα, για την διατήρηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Νομού Σερρών.

Για την Ε. Γ. ΑΔΕΔΥ Σερρών

  Ο Πρόεδρος
Βούλτσιος Αβραάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: