Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καταγγελία των διώξεων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και απαιτεί την άρση κάθε δικαστικής διαδικασίας που στρέφεται εναντίον των υπερασπιστών της συνταγματικής επιταγής, για πλήρως αυτοδιοικούμενα δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στην υπηρεσία των νέων και του τόπου και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι συλλογικές αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά της εφαρμογής του νόμου για τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκτός των άλλων, επιχειρεί να καθιερώσει ένα ολιγαρχικό σχήμα Διοίκησης, με υπερβολικές δραστηριότητες και στόχο την ακύρωση της αυτοτέλειας των Πανεπιστημίων και του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.

Η νέα δικαστική κλήση σε βάρος συνδικαλιστών, διοικητικών υπαλλήλων, καθηγητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που με αποφάσεις των Συλλογικών τους Οργάνων αντιτάχθηκαν στις μεθοδεύσεις που είχαν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και την έκφραση διαμαρτυρίας, συνιστά απαράδεκτη πρακτική.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσει τώρα η βιομηχανία διώξεων σε βάρος εργαζομένων, διδασκόντων και φοιτητών του Α.Π.Θ., οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι υπερασπίστηκαν τη συνταγματική διάταξη που κατοχυρώνει την αυτοδιοίκηση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: