Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αποτίμηση 2011...Με τις θερμότερες ευχές, εν μέσω δύσκολων εποχών, ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο…



Εξήντα και πλέον χρόνια τώρα από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου και του Εμφύλιου Πολέμου, η Ελλάδα και ο λαός μας δεν έχουν ξαναζήσει τόσο θλιβερά Χριστούγεννα.

Έχουμε βυθιστεί σε πρωτοφανή απόγνωση, τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων όσο και της παντελούς έλλειψης προοπτικής και ελπίδας για την βελτίωση της κατάστασης.

Εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, συνταξιούχοι που βλέπουν τον αγώνα μιας ζωής να λεηλατείται. Απολυμένοι και μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως νέοι, που δεν βρίσκουν δουλειά. Εργαζόμενοι σε πάρα πολλές επιχειρήσεις απλήρωτοι για μήνες, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να έχουν λάβει ούτε το «δώρο» Χριστουγέννων.

Όπου κι αν κοιτάξει κάποιος σ’ όλη την Ελλάδα αντικρίζει φτώχεια και εξαθλίωση, φαινόμενο που γίνεται πιο αισθητό τις εορταστικές αυτές μέρες και ιδιαίτερα στις πόλεις. Την εικόνα ανθρώπων που ψάχνουν για φαγητό το βράδυ στα σκουπίδια την αντικρίζει κανείς πλέον και στις Σέρρες.

Δεν προλαβαίνει κανείς να πει μια καλή κουβέντα, να σκάσει ένα χαμόγελο στα πιτσιρίκια που χτυπάνε την πόρτα πρωί-πρωί για τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, να ευχηθεί μέρες που διανύουμε, και η κυβέρνηση προχωρά σε νέες εξαγγελίες στο ίδιο πάντοτε μοτίβο….

Φόροι, φόροι, φόροι και χαράτσια.....συγχωνεύσεις, καταργήσεις, εφεδρεία, απολύσεις …….

Δεν πρόκειται βέβαια για κτύπημα της μοίρας σ’ ένα τεμπέλη και λαμόγιο λαό, αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβερνητικής τρόικας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ (που απ’ ό,τι φαίνεται έχει αλλεργία στις εκλογές) και απειλεί να οδηγήσει κατευθείαν στον κοινωνικό Καιάδα τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας χωρίς πλέον να την εκπροσωπεί.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές κάνουν την κατάσταση να γίνεται σταδιακά εκρηκτική. Οι περισσότεροι από μας μέχρι τώρα αναζητούμε ατομικές διεξόδους. Όταν όμως πειστούμε ότι τέτοιες προσωπικές λύσεις είναι ανέφικτες τότε σίγουρα θα διεκδικήσουμε δυναμικά και μαζικά όσα μας ανήκουν.

Ο δρόμος για τη διέξοδο από την κρίση δεν είναι εύκολος και σίγουρα δεν είναι έτοιμος. Το πώς αυτός θα χαραχθεί έχει ειπωθεί πολλάκις από τους προγόνους μας, όπως τον Πλάτωνα που χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου», δίνοντας το μήνυμα ότι μόνο με τη συμμετοχή όλων έχουμε ελπίδες για έναν κόσμο κοινωνικά δίκαιο και αλληλέγγυο.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά …


Βούλτσιος Αβραάμ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ



1 σχόλιο:

ιωαννα είπε...

καλους αγωνες !!!!!!!!
το 2011 χασαμε τα παντα .....
το 2012 ας σωσουμε τουλαχιστον την περηφανια μας και την αξιοπρεπεια μας σαν λαος με μεγαλη ιστορια