Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ


Οι δημοτικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό


Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Σερρών



Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Σερρών προχωρήσαν χθες από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έπειτα από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το ασφαλιστικό.


«Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε για τα παιδιά μας»


Ο κ. Λευτέρης Κατιρτζόγλου, πρόεδρος δημοτικών υπαλλήλων ν. Σερρών σε δηλώσεις του στη «Σημερινή» επισήμανε ότι αυτή η συμβολική κατάληψη αποτελεί ένα ακόμη βήμα διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού. «Οι κινητοποιήσεις που κάνουμε είναι στο πλαίσιο μιας γενικότερης κινητοποίησης που προκήρυξε το συνδικαλιστικό μας όργανο πανελλαδικά. Σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας γίνεται μια συμβολική κατάληψη από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι θέλοντας να προωθήσουν προς την κοινωνία τα αιτήματα μας ως προς το ασφαλιστικό. Καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι να αποδεχθούμε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο πέρα από το ότι μειώνει δραματικά τις συντάξεις για ορισμένες κατηγορίες, πέρα του ότι επεκτείνει δραματικά τα όρια εργασίας σε πολλές περιπτώσεις. Η δική μας στάση δεν μπορεί να είναι καμιά άλλη πέρα από τη διαμαρτυρία στο δρόμο. Όλα τα νομοσχέδια είναι αντιεργατικά, φέρνει την κοινωνία πίσω και είναι σίγουρο ότι θα μας βρει αντιμέτωπους. Το θέμα του ασφαλιστικού αφορά όλους μας και ιδίως τη νέα γενιά. Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε για τα παιδιά μας».


«Συνεχίζουμε τους αγώνες»


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο ν. Σερρών, Αβραάμ Βούλτσιος σημείωσε πως η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων κλιμακώνεται.


«Όσο η κυβέρνηση θα συνεχίζει τις ακραίες πολιτικές και θα προσπαθεί να τις εφαρμόζει με νομοσχέδια που υποδηλώνουν τον ελληνικό λαό και οδηγεί στην εξαθλίωση τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από άποψης ηθών και αξιών. Βλέπουμε να κλιμακώνεται η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και σίγουρα θα βρισκόμαστε απέναντι σ’ ‘όλα αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν και να επιβληθούν. Στην κλιμάκωση αυτή των αγώνων μας συνεχίζουμε και την Πέμπτη με στάση εργασίας σ’ όλους τους φορείς του δημοσίου. Δεν θα είμαστε το εύκολο θύμα ώστε να μπορεί αυτή η κυβέρνηση να περνάει τα όποια νομοσχέδια, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση. Δεν μπορούν να αφήσουν στοπεριθώριο όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και δεν μπορούν να αφήσουν χωρίς μέλλον και προοπτική τη νεολαία».


Ειρήνη Παπαδάκη


ΠΗΓΗ: www.e-simerini.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: