Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010



ΠΗΓΗ : http://www.serrestv.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν/Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ


Εμείς οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μπροστά στη Νομαρχία Σερρών εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί:

Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δέχονται μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη οικονομικά ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματά.

Η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της Τρόϊκας (Ε.Επιτροπής, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης οδηγούν αφενός σε νέες περισσότερο επώδυνες εργασιακές ανατροπές και σε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας αφετέρου σε εμβάθυνση της ύφεσης και στην έκρηξη της ανεργίας.

Τα ελλείμματα, τα χρέη και αδιέξοδα της χώρας δεν τα δημιούργησαν οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι για να καλούνται να πληρώσουν αυτοί τα «σπασμένα» με δραματικές περικοπές.

Τα αρπακτικά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, των ασύδοτων αγορών, των χρηματιστηρίων και των τραπεζών οδήγησαν σε «χρεοκοπία» το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και όχι οι εργαζόμενοι.

Δεν έχει ευθύνη η όποια κοινωνική πολιτική (έστω και με στρεβλώσεις ) που είχε ακολουθηθεί μέχρι σήμερα.

Λήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων με τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν επί μισό αιώνα (εύκολο χρήμα για τις τράπεζες κ.λ.π.) και τελευταία με τα δομημένα ομόλογα.

Τώρα ζητούν την ισοπέδωση των εργαζόμενων, την εξοντωτική αύξηση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, την προκλητική μείωση των συντάξεων για να «σωθούν» τα Ταμεία.

Υπερβαίνει κάθε όριο και λογική, η αύξηση, με τέτοιο αυθαίρετο, βίαιο και ακραίο τρόπο, των ορίων ηλικίας και ιδιαίτερα των μητέρων με ανήλικα παιδιά.

Οι κυβερνητικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατ’ επιταγή της Τρόϊκα είναι πολιτικές ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, που έχουν όλα τα στοιχεία της κοινωνικής αποδόμησης, συνθλίβουν τους εργαζόμενους και εκείνους που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τη σημερινή κρίση και την υπάρχουσα κατάσταση.

Αντί οι κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας να πάρουν μέτρα, εκτός των άλλων, για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι ακόμη και με δήμευση των παράνομων περιουσιών τους, ώστε να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, αιφνιδιασμούς και ψευτοδιλλήματα.

Δεν μπορεί διαρκώς να χρησιμοποιείται διαθλαστικός και παραμορφωτικός φακός για τα αυτονόητα.

Δεν μπορεί η κοινωνία να οδηγηθεί σε αποσταθεροποίηση, πανικό και ανασφάλεια, να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές επιχειρήσεις ψυχολογικού σόκ.

Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα δεν πάνε μαζί.

Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει αποικία της Τρόϊκα.

Οι αντοχές των εργαζόμενων τελείωσαν.

ΝΑ ΣΩΘΕΙ η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αλλά πρωτίστως να σωθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας ώστε να μην επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν αυτά τα αντεργατικά, αντικοινωνικά, άδικα και μονομερή μέτρα.

Ο αγώνας για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: