Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αποχαιρετισμός στον Αναστάσιο Πεπονή

Μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για το θάνατο του Αναστάσιου Πεπονή। Στη σημερινή αναχώρηση για την τελευταία του κατοικία, αποχαιρετούμε μια πραγματική προσωπικότητα του Δημοσίου Βίου, ένα πρωταγωνιστή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της εντιμότητας και της σοβαρότητας, ένα μεταρρυθμιστή, υποστηριχτή του Δημοσίου, με σεβασμό και εκτίμηση στους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες.


Ο Αναστάσιος Πεπονής υπήρξε πολιτικός μιας μακρόχρονης και έντονης πολιτικής σταδιοδρομίας όπου ως Βουλευτής και Υπουργός, στα κρίσιμα πόστα που υπηρέτησε, άφησε σημαντικότατο έργο, με κορυφαία πρωτοβουλία τη νομοθετική ρύθμιση της ίδρυσης του ΑΣΕΠ με το οποίο, για πρώτη φορά, νομοθετήθηκε και καθιερώθηκε αντικειμενικό σύστημα, για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει ή και να εξαφανίσει τις πελατειακές σχέσεις।


Είναι χαρακτηριστικό το ότι παρά τις προσπάθειες παράκαμψης του νόμου μετά την ψήφισή του, το ΑΣΕΠ παρέμεινε η μόνη εγγύηση αξιοκρατίας και ο μοναδικός φορέας διενέργειας αδιάβλητων προσλήψεων।


Το ισχυρό και αναλλοίωτο αποτύπωμά που άφησε στο Δημόσιο Βίο της Ελληνικής κοινωνίας, ευχόμαστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και οδηγός για να αλλάξουμε αυτό που σήμερα ζούμε με την ευτελή εικόνα της πολιτικής।


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: